Началникът на израелската армия Херци Халеви обяви, че военните сили

...
 Началникът на израелската армия Херци Халеви обяви, че военните сили
Коментари Харесай

Началникът на израелската армия: Военните сили са готови за операцията, води се война

 

Началникът на израелската войска Херци Халеви разгласи, че военните сили са подготвени за наземната интервенция против Ивицата Газа.

„ Ще бъде взето решение дружно с политическия ешелон по отношение на характера на интервенцията и времето за идващия стадий. Води се война “, сподели той, до момента в който беше във военна база в Южен Израел.

„ Часовникът тиктака и връщането на всички заложници е най-важната задача за всички “, сподели внукът на една от пленниците

Министърът на защитата Йоав Галант също предизвести бойците да бъдат подготвени, предава Ройтерс.

Израел разположи войски и танкове наоколо до границата с палестинския анклав, планирайки сухопътната интервенция, чиято цел е унищожаването на „ Хамас “.

Докато главните стълкновение с „ Хамас “ са на юг, от север „ Хизбула “, също насочи ракетни удари против Израел

Групировката и силите на Израел се сблъскват голям брой пъти след 2007 година, когато „ Хамас “ взима властта в Ивицата Газа.

Снимка: Ройтерс

При нахлуване в анклава е умрял израелски военнослужещ. Други трима са ранени, откакто противотанков снаряд е бил изстрелян против танк и още една машина, обясниха от армията.

Израелските войски от време на време подхващат набези против Ивицата Газа, а задачата е пречистване на региона и събиране на разследваща информация за изчезнали хора и пленници, държани от екстремистката формация.

Напрежението със съседите

Едно от терзанията пред пълномащабната атака против Газа на юг е обстановката на северната граница с Ливан.

Израелската войска поучава екипа на bTV да напусне региона преди залез слънце поради непрестанната замяна на огън

„ Хизбула “ и Израел от време на време се обстрелват. Заявките са, че подкрепяната от Иран формация ще отвори втори фронт против Израел, в случай че Тел Авив предприеме сухопътното нахлуване против Ивицата.

Преди дни  Израел нанесе удари и против Сирия . Ударени бяха летищата в Дамаск и Алепо.

Съединени американски щати разискват основаването на „ безвредни зони “, Катар желае филантропичен кулоар, а Владимир Путин съпостави Газа с Ленинград

Външният министър на Йордания сподели, че Израел „ наподобява “ е над интернационалното право и прикани за завършек на това, което той назова „ двойни стандарти “ при оправянето с спора в Газа.

Снимка: Reuters

В забележки след съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации министърът Айман Сафади уточни, че интернационалната общественост има обвързване да приключи войната на Израел " против палестинците " в Газа.

„ Убийството на 6 хиляди цивилни палестинци не е самоотбрана “, добави Сафади.

Президентът на Египет предизвести за милионни митинги

Риск и от напрежение сред Тел Авив и Кайро, откакто танк на израелските сили е блъснал египетска позиция покрай Ивицата Газа.

Снимка: Reuters

„ Инцидентът се проверява и детайлностите се преглеждат. Израелските отбранителни сили показват страдание по отношение на случая “, се споделя в изказване, без да се дават повече детайлности.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР